Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

"Kdo se jenom trochu o druhou světovou válku zájímal, tak ví zcela jistě a nezpochybnitelně, že kdyby nebylo Pražského povstání, tak Praha je osvobozena tak či tak, ale kdyby nebylo Rudé Armády, tak Praha není osvobozena ani náhodou.

"Kdyby, kdyby...Kdo se alespoň trochu o WWII zajímá ví, že naprosto VŠECHNO mohlo být jinak KDYBY... Kdyby se Stalin nezačal kamarádit s Hitlerem. Kdyby Stalin neudělal ve 30. letech bezprecedentní čistky ve svém důstojnickém sboru. Kdyby USA v nejkritičtějších okamžicích pro SSSR po jeho napadení Hitlerem rusům nedodaly tisíce tun techniky, jídla, oblečení a všeho nezbytného. Kdyby Stalin nebyl oportunistická zrůda vždy jdoucí přes mrtvoly, ale ryzí altruista, který by krvácející Praze přišel na pomoc v hodině nouze stůj co stůj...Pane Macuro, kdo se jenom trochu zajímal o jakoukoli historii ví, že na žádné KDYBY si historie nehraje.

"Prostě Pražské povstání nemělo NAPROSTO ŽÁDNÝ VLIV NA TO, JESTLI PRAHA BUDE OSVOBOZENA NEBO NE."

Takže jakýkoli odboj za WWII byl také naprosto zbytečný, protože nakonec by Němce stejně rozdrtily pravidelné armády, že? Předpokládám, že Vy jste přesně jeden z těch lidí, pro které svoboda, a možnost si ji vybojovat byť o pár dní dříve, ale bez nutnosti čekat, kdy a která spojenecká armáda se uráčí dorazit - neznamená vůbec nic, že? Vy byste prostě počkal, protože mocná Rudá armáda je na pochodu, nakonec všechno dobude, a pak byste jim mohl poděkovat, protože nejen, že nás pomohli osvobodit, ale navíc tu nepovraždili a neznásilnili zas až tak moc lidí jako jinde. Bohužel, lidí jako jste Vy se v každé době najde více než dost.

Podívejte se. Pražské povstání Prahu osvobodilo, to je nezpochybnitelný fakt. A ano, byla by nakonec osvobozena stejně, ale později - ale to se nestalo. Ubránili ji sami pražané i s pomocí ROA a RA. Pokud máte problém s Pražským povstáním, nikdo Vás nenutí ho slavit. Oslavte si se soudruhy Den pobedy 09.05., řešte si coby kdyby, a nás pražany nechte vzdát hold skutečným padlým. Děkuji.

4 1
možnosti
JB

J31i94r70i 73B71o16r

8. 5. 2020 11:27

Když pominu,že před sto lety jezdily parníky přes Atlantik týden,a nevím jestli byly gumové kanoe,tak jsem z toho přirovnání "volaaký zmetený".

0 3
možnosti
JB

J98i77r98i 55B37o60r

8. 5. 2020 11:49

Řezníku,Karásku,vám vadí že jsem "zmetený"?;-D

0 0
možnosti
RS

Dál jsem to sdílet, kdyby se to náhodou mělo ztratit.

1 0
možnosti
Foto

No, to by byla opravdu ztráta

3 1
možnosti
Foto

Zdeňku, karma a souhlas. A napíšu do messengeru jednu zprávu.

2 2
možnosti
Foto

Hm, to je opravdu síla

4 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 32,66
  • Průměrná čtenost 4363x
Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Seznam rubrik