Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, tomu individuu o žádný pomník nejde. Karma R^

6 6
možnosti
JS

Psychopat označuje někoho za psychopata, to nevymyslíš ;-D

14 6
možnosti
Foto

Kdyby tomu tak bylo, tak alespoň víme, že dotyčný ví, o čem píše.

2 2
možnosti
JP

macuro -“ Každý psychopat si získává svou pozici, moc, vliv, pozornost nejrůznějšími triky a manipulacemi.”

V tom případě si psychopat také.

13 6
možnosti
Foto

Biznis se podle nových pravidel píše s měkkými "i"? Koukám, že zaostávám.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jak se tak koukám na svůj vlastní příspěvek, tak ho také občas používám.

0 1
možnosti
Foto

Celá ta věc má dvě roviny. První, že je naprosto správné nějakým pomníkem připomenout oběti, které padly za svobodu obyvatel Prahy. A ty oběti byly na straně Vlasovovy armády, která prostě Prahu osvobodila, což je pravda. Druhou věcí je, že tento fakt, tuto pravdu a tuto nutnost degraduje postava Pavla Novotného, který svým chováním z toho dělá nějakou šílenou komedii. Za to co předvedl v té ruské televizi by zasloužil pár facek. Ne za to co řekl, protože to byla pravda od A do Z. Ovšem za to jak to řekl, protože on právě ukázal těm o koho se v tom pořadu jednalo, že ti fanatici moderátoři, jsou v právu. Nebyli. Ale, bohužel, to nikdo nebude po Novotného výkonu posuzovat.

10 1
možnosti
Foto

Takže v nejlepším případě přemísťujeme sochu Koněva, protože prý se účastnil potlačení povstání v Maďarsku atd, a budeme stavět pomník vlasovcům, tedy jednotkám, které měly být pod přímým velením Himmlera za to, že na dva dny přešly na stranu Sovětů zpět a přispěly tak výrazně k sovětské dominanci nad střední Evropou. To Schindler byl proti nim učiněné lilium. A navíc Vlasov byl evidentně sovětským agentem, který dostal za úkol v týlu nepřítele zorganizovat nějak sovětské zajatce a využít jejich případného bojového potenciálu.

3 7
možnosti
Foto

Před pár lety jsem zaregistroval vaše počínání, které bylo protaženo zejména bulvárem a obávám se, že zrovna vy nejste v pozici, abyste dokázal klasifikovat někoho jiného jako psychopata.

23 4
možnosti
Foto

Máte pravdu, mě připomíná jeho vystupovaní jistou Grétu.

3 2
možnosti
JL

To, že se vlasovci poslední den války zapojili do bojů náhodou ve prospěch správné strany, je naprosto bezvýznamná epizoda druhé světové války.

Zdroj: https://zdenekmacura.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737493

To záleží na úhlu pohledu. V Pražském povstání měli vlasovci klíčovou roli. Bez jejich pomoci by bylo daleko více obětí na straně Pražanů.

12 0
možnosti
Foto

Ano, ale díky této pomoci vlasovců a díky uzavřenou příměří s wehrmachtem Česká národní rada se dostala politicky po 9. květnu do těžké defenzívy. Politicky to s ní zatřáslo. A tedy i s pozicí domácího odboje vůči odboji zahraničnímu.

2 3
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 32,66
  • Průměrná čtenost 4363x
Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Seznam rubrik