Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně vadí dvojí metr.

Burka, hidžáb, nikáb - jednou jsou to symboly útlaku žen v arabském světě, jindy symbol pokrokového a free hippie smýšlení, pokud jej obleče Evropanka nebo Američanka. Jak se to zrovna hodí.

Pokud odmítáme totalitní ideologii - nacismus - a tedy i jeho symboly, měli bychom odmítnout i islám - jako další totalitní ideologii a jeho symboly.

2 0
možnosti

Islam sam o sobe je jen vira. Vira v islam neni jeste vyjadreni podpory k nejake jeho extremisticke podobe. Islam nikoho neomezuje, jen stanovuje pilire viry, kterymi se verici ma ridit, pokud veri. Ale nevyzyva k nasilnemu omezovani svobod. Z tohoto uhlu pohledu by bylo kazde nabozenstvi onezenim svobod, pokud vyzaduje dodrzovani urcitych pravidel od svych vericich.

3 9
možnosti

Mýlíte se.

Islám obsahuje i ucelený právní systém a způsob vládnutí (tedy způsob řízení státu). Obojí je s evropským právním systémem a demokratickým způsobem řízení státu neslučitelné.

Náboženství a tedy té víry je v islámu jen část.

3 0
možnosti
Foto

Je hloupost trestat i za to vědomé hajlování.

1 2
možnosti
Foto

Dnes je trestane nie nosenie hidžábu, ale za určitých okolností jeho nenosenie. Ex Miss Michigan by o tom mohla rozprávať.

13 0
možnosti

Myslím si, že kdyby registrace islámu nebyla převzata z EU, že by musela být odmítnuta. Odporuje totiž zákonu č.3/2002 Sb. v jeho paragrafu 5: Vznikat a vyvíjet činnost nemůže církev a náboženská společnost, jejíž učení nebo činnost sleduje porušení práva nebo dosažení nějakého cíle nezákonným způsobem, zejména pokud

a) popírá nebo omezuje osobní, politická nebo jiná práva fyzických osob pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání nebo sociální postavení,

b) rozněcuje nenávist a nesnášenlivost,

c) podporuje násilí nebo porušování právních předpisů,

d) závažně narušuje veřejnou mravnost, veřejný pořádek nebo veřejné zdraví,

e) omezuje osobní svobodu osob zejména tím, že využívá psychický nebo fyzický nátlak k vytvoření závislosti, která vede k fyzickému, psychickému nebo ekonomickému poškozování těchto osob nebo jejich rodinných příslušníků, k poškozování jejich sociálních vazeb včetně omezování psychického vývoje nezletilých nebo omezování jejich práva na vzdělání4), nebo zabraňuje nezletilým přijmout zdravotní péči odpovídající zdravotním potřebám, nebo

f) je její učení utajováno vcelku nebo v některých částech, stejně jako organizační struktura církve a náboženské společnosti a vazby na zahraniční složky, je-li částí církve nebo náboženské společnosti působící mimo území České republiky.

Tak jako odmítáme nacismus s jeho mesianismem rasovým, komunismus s jeho mesianismem třídním, měli bychom odmítnout i islám s jeho mesianismem náboženským.

15 0
možnosti

Konečně sis našel téma.

0 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 31,36
  • Průměrná čtenost 4363x
Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Seznam rubrik