Podal jsem trestní oznámení na redakci idnes.cz za podporu islámu

17. 08. 2018 12:28:12
Vážení přátelé, včera jsem podal trestní oznámení na redakci idnes.cz za podporu hnutí, které směřuje k potlačení práv a svobod, konkrétně podpora islámu. Redakci jsem poslal mail a fotokopii policejního spisu. Text mailu:
Vážená redakce,Jste jeden ze serverů, který často čtu a dovídám se tak nejrůznější zpravodajské informace, za což si Vás velice vážím. V poslední době mě však zaujal seriál s názvem: "Muslimové v Ćesku", ale bohužel byl jsem velmi zklamán. Očekávál jsem vyvážené, neutrální informace a zejména poukázání na kontroverzní body islámu, které jsou v rozporu s naším právním řádem. Ze všech Vašich dosavadních článků však jasně vyčnívá snaha přesvědčovat lidi a podporovat myšlenku vidět islám jako něco naprosto v pořádku a jen díky neznalosti čtenářů dochází k tomu, že mají lidé z islámu obavy. Proti takovému přístupu, který jste zaujali, mám zásadní námitky a bohužel jsem předvědčený že jste naplnili skutkovou podstatu trestního činu podle paragrafu 403.Dovolím si ocitovat jeho část:

§ 403

Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka

(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

Pokud by byl islám jen náboženské hnutí, tedy soubor různých článků víry ( víra v Alaha, pátek jako sváteční den, modlení se, nejíst vepřové atd ), pak by bylo vše v naprostém pořádku. islám je však také zároveň politické hnutí a existují ( nejméně ) dva jeho body, které potlačují práva a svobody člověka:

jedná se o:

1) Svobodu slova - ve všech islámkých zemích je veřejná kritika Mohameda trestná

2) Nesvoboda opustit nebo přejít na jinou víru ( veřejně ) - taktéž všude tresté

Jestliže je to v muslimských zemích trestné, pak to dokazuje, že islám je hnutí, které směřuje k potlačení práv a svobod. Jestliže však vy jako redakce vytváříte sérií článků, kde záměrně mlčíte o těchto dvou bodech, pak Vaše jednání nemohu chápat jinak, než jako podporu islámu a to je podle našeho právního právního řádu nelegální a trestné. Zejména se jedná o článek s názvem: "Co muslim to terorista. Experti vyvrátili mýty a polopravdy o islámu", který se tváří jako snaha rozebrat všechny kontroverzní body islámu, ale o těch prvcích islámu, který ho staví z právního hlediska do nelegálního hnutí, je záměrně pomlčeno.Protože si myslím, že je to z Vaší strany úmyslené ( nebo jednánte z důvodu nějakého zastrašení, to nevím ), nezbývalo mě než podat trestní oznámení na policii.Dovolím si na závěr několik poznámek:

Právní hodnocení islámu jako nabožensko-politického hnutí nijak nesouvisí s tím, jací lidé jsou muslimové. I kdyby všichni muslimové byli ti nejlepší lidé na světě, tak to nemění nic na tom, že propagace islámu je v České republice nelegální právě kvůli tomu, že potlačuje práva a svobody člověka.

Dovolím si uvést příměr se systémem, který taktéž potlačuje práva a svobody člověka a to je komunistická Čína. Nepochybně můžeme spousty věcí na Číně obdivovat ( např. ekonomický úspěch), charakter tamních lidí mnohdy může být lepší než Čechů atd, nicméně pokud by někdo chtěl podporovat podobný systém, který je v Číně ( vedoucí úloha jedné strany, nemožnost kritizovat vládu), bylo by to prostě nelegální a trestné.

V příloze je fotokopie trestního oznámení podaného dne 16.8 2018 na policejní služebně v Odolené vodě.S pozdravem

Mgr. Zdeněk Macura

Autor: Zdeněk Macura | pátek 17.8.2018 12:28 | karma článku: 44.52 | přečteno: 4958x

Další články blogera

Zdeněk Macura

Žádost o pravidelné týdenní reporty práce prezidenta

Dnes jsem zaslal novému panu prezidentu žádost o pravidelné týdenní reporty ohledně jeho práce formou emailů. Věřím, že kromě mé občanské povinosti chodit k volbám a platit daně, mám povinnost také kontrolovat práci politiků.

10.3.2023 v 13:11 | Karma článku: 14.09 | Přečteno: 390 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.12 | Přečteno: 588 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2057 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2687

Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...