Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žádost o pravidelné týdenní reporty práce prezidenta

Dnes jsem zaslal novému panu prezidentu žádost o pravidelné týdenní reporty ohledně jeho práce formou emailů. Věřím, že kromě mé občanské povinosti chodit k volbám a platit daně, mám povinnost také kontrolovat práci politiků.

( k rukám pana prezidenta )

Vážený pane prezidente,
Uvědomuji si, že kromě občanské povinnosti chodit k volbám a platit daně, je mou občanskou poviností také kontrolovat práci volených zástupců. Jako vhodný a efektivní způsob kontroly vidím v tom, že budu požadovat zasílání pravidelných týdenních reportů ve formě emailů, kdy byste podrobně popisoval odvedenou práci za poslední týden.
Tento způsob má výhodu, že má nulové náklady, co se týká odesílání mailů, lze je provést v jednom okamžiků pro tisíce lidí stále s nulovými náklady. Pokud by však přesto nějaké náklady vznikly, jsem ochoten se na nich podílet, například 10.- kč za jeden týdenní report.
Způsob komunikace přes sociální sítě nebo média považuji jako nevhodný, protože dává konzumenta reportů do situace, kdy je vystaven také nedobrovolnému příjimání informací, o které nemá zájem, například reklamy nebo jiné zprávy. Proto akceptuji reporty pouze formou emailů, to jediné mi příjde jako úplně čisté.
Při příležitosti této žádosti Vás chci také informovat o mých osobních představách a požadavcích na Vaší práci.
- chci, aby jste pokud možno s médii žádným způsobem nekomunikoval nebo jen minimálně a naopak chci, aby jste pokud možno komunikoval s lidmi napřímo, ( pokud Vás kontaktují v důležité věci Vaší práce ) a to formou emailů nebo telefonicky a pokud možno, aby jste to dělal vy osobně a ne Váš zástupce. Nebojte se, těch potřeb a podnětů, které jsou důležité a týkají se výlučně Vaší práce a role nebude mnoho a tak není důvod, aby to někdo dělal z Vášeho týmu. Přímou komunikaci s lidmi považuji za klíčovou část vaší práce. Pokud byste to tak nedělal, budu to považovat za Vážné selhání.
  Samozřejmě asi budu hodně podnětů nebo dotazů nebo oznámení, které se nemusí týkat vylůčně jen Váší role anebo se budou opakovat, ty všechny mohou pak vyřizovat vaši spolupracovnící a nemusíte to dělat přímo vy, protože by Vás to příliš zatežovalo. Ale například pokud Vám zašlu důležitý dotaz ohledně reportu Vaší práce, pak chci, aby jste odpověděl vy osobně, kromě případu, že by stejný dotaz již byl kladen někým jiným dříve, pak odpovědět může někdo z Vašeho týmu.
 
- chci, aby jste pamatoval, že my občané jsme v pozici vůči Vám jako zaměstavatelé a vy jako ten, co slouží. Zachovávejte si tak pokoru a postoj služebníka ke všem a hlídejte své srdce, aby nepodlehlo pokušení se stavět do pozice jiné, než pozice služebníka občanů.
- chci, aby jste v případě, že někdo k Vám projevuje výrazně větší úctu a respekt z titulu toho, že jste prezident, než třeba k zaměstnankyni uklizečce, tak abyste vůči takovému jednání se jasně ohradil a upozornil takového člověka, že práce prezidenta je práce jako každá jiná a není to nic víc než třeba práce uklizečky. Každého člověk je potřeba si Vážit stejně a přiznávat musí stejnou důstojnost. Řečeno slovy víry: Bůh miluje všechny lidi stejně.
- chci, aby jste na mezinárodním poli a otazkách lidských práv se zaměřil na oblast exmuslimů. Tito lidé se musí navenek tvářit, že jsou muslimové, přestože uvnitř srdce muslimové nejsou. Nemohou bezpečně o své skutečné vnitřní orientací víry a názorů veřejně mluvit. V muslimských zemích jim za to hrozí trest smrti nebo vězení a také ve svobodných zemích nejsou v bezpečí. Jedná se o největší problém potlačování lidských práv v součastnosti, protože se to týká několika stovek miliónů lidí na světě a hrozí jím naprosto reálně fatalní dopad včetně popravy a vážné ublížení jejich blízkým lidem. Chci, aby jste byl jako první vrcholný politik, který začně na toto poukazovat, zejména v komunikaci s představitely muslimských zemí.
Pamatujte, že každý člověk by měl mít právo se veřejně vyjadřovat ohledně své víry nebo nevíry včetně exmuslimů, kterých jsou stamilióny a nikdo se jich pořádně veřejně nezastává, naopak se upozorňuje na podružné a daleko méně závažné porušování lidských práv a ty opravdu vážné a rozsáhlé se přehlížejí.
- chci, aby jste také řešil problém nestrannosti České televize. Česká televize vysílá pořady, kdy člověk již dopředu na 100 procent ví, kdo v nich bude ten špatný a nedůvěryhodný a jaký na něj mají tvůrci pořadu názor. Člověk si může rovnou dopředu vsadit milión na to, kdo bude v reportáži ten špatný. Toto je však naprosté selhání a porušení zákona. Reportáže musí být tvořené naprosto nestranně, že člověk jako divák nemá ani tušení, jaký názor na to mají tvůrci dané reportáže. Dělá se například takový nešvar, že reportér se zeptá jedné strany na názor, ta odmítne odpovědět  ( na což má právo ) a reportér to považuje dostatečné jako vyvážení. To je ale naprosto špatně. Pokud druhá strana s reportérem nechce mluvit, musí reportér celým svým srdcem poctivě vyhledat ty nejvíc silné argumenty ve prospěch druhé strany a sdělit v maximální důstojné rovině, pokud to nedokáže, nesmí reportáž vůbec vysílat. Zasaďte se o například to, aby Česká televize byla povinna dělat zpětný průzkum mezi oběma tábory nějakého problému, jestli reportáž byla vyvážena a ten průzkum jako své hodnocení vždy zveřňovat.
Přeji Vám mnoho úspěchů ve Vaší práci a těším na první týdenní report, ten prosím zasílejte na email: info@brrr.cz, ideálně každou neděli nebo pondělí
S pozdravem

Mgr. Zdeněk Macura

Autor: Zdeněk Macura | pátek 10.3.2023 13:11 | karma článku: 14,67 | přečteno: 409x
  • Další články autora

Zdeněk Macura

Otázka: Je premiér Fiala psychopat, který chce jaderný konflikt ?

Poslední dobou přemýšlím nad jedním paradoxem. Nemalá část politiků, nejen v Čechách nevyjadřuje vůbec žádnou lítost nad statisíci mrtvými Ukrajinců a Rusů. To je právě jeden ze základních znaků psychopatů, totální absence empatie

17.4.2024 v 16:11 | Karma: 32,66 | Přečteno: 1074x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Zaslal jsem všem poslancům výtku za neplnění základních poviností a návod k nápravě

Zjistil jsem, že všichni poslanci, bez vyjímky, nedbají svých základních povinností ohledně údržby zákonů. Zaslal jsem tedy všem výtku a konkrétní body, které požaduji aby všíchni dojednoho začali plnit.

8.6.2020 v 8:37 | Karma: 20,58 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Díky primátoru Hřibu se ukázalo, že Rudá Armáda si zaslouží daleko větší uznání a dík

Primátor Prahy Hřib se nedávno vyjádřil, že hlavní zásluhu na osvobození Prahy nemá Rudá Armáda, ale Pražané. Takové vyjádření vyvolalo mnohé oponující reakce. A to včetně té mé.

12.5.2020 v 12:36 | Karma: 43,41 | Přečteno: 2444x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Primátore Hřibe, hlavní zásluhu za osvobození Prahy měla Rudá Armadá ne Pražané

Před časem jsem zaregistroval, že primátor Hřib řekl veřejně tuto větu: "Hlavní zásluhu na osvobození Prahy nemá Rudá Armáda, ale Pražané." Nechtělo se mi to věřit a tak jsem mu napsal přes messanger.

8.5.2020 v 10:43 | Karma: 35,54 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Fatalní neznalost islámu evropských soudců ničí svobody a práva Evropanů i muslimů

Asi jste už slyšeli tu omílanou frázi, že máme náboženskou svobodu a tak nezbývá než islám tolerovat. To je ale fatální omyl. Náboženská svoboda je jeden z důležitých bodů Listiny základních práv a svobod.

2.3.2020 v 9:11 | Karma: 31,26 | Přečteno: 742x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07,  aktualizováno  19:19

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 32,66
  • Průměrná čtenost 4363x
Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Seznam rubrik